Меню Затваряне

За Деня на детето организираме изложба в Мол – В. Търново

Поради въведеното извънредно положение и забраната за провеждане на масови мероприятия, до сега нямахме възможност да ви покажем рисунките, участващи в конкурса „Аз в един вълшебен град“, обявен за празника на град.
Сега, с отпадане на част от ограничителните мерки и с любезното съдействие на Мол – В. Търново, отново имаме възможност да експонираме изложбата.
Това ще се случи в навечерието на Деня на детето. В десетото, юбилейно издание, участваха 264 творби на деца и ученици от града и от Дебелец, като най-активни се оказаха децата от детските градини: „Райна Княгиня“, „Първи юни“, „Пламъче“ и школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс.
В своите произведения участниците имаха свободата да използват всички видове живописни, графични и приложни техники, върху лист с формат А4 за най-малките и 35/50 за по-големите.
Компетентно жури с председател: доц. д-р Мариета Конова, художник и ръководител катедра „Църковни изкуства“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, членове: Мартин Митев, художник и председател на Представителството на Съюза на българските художници, В. Търново и Бисер Николов, художник и докторант в катедра „Църковни изкуства“, селектира детските творби по следните критерии: композиционни умения, оригиналност и въображение, техническо изпълнение, пространство и материалност.
Две първи места в групата на най-малките получиха: Анита Иванова, на 6 г., от ДГ Райна Княгиня“ и за Калина Рашкова, 6 г., от ДГ „Първи юни“.
Второто място също бе поделено между Владислава Славчева, от подготвителната група на ОУ „Д. Благоев“ и Наталия Колева, от ДГ „Пламъче“, гр. Дебелец.
При учениците от първи до четвърти клас, на първото място се класира Емануела Назим, 4-ти клас, от СУ „Емилиян Станев“. На второ – Крум Колев, от школата по изобразително изкуство при ЦПЛР Общински детски комплекс, а на трето – Виктория Костадинова, от 2-ри клас, на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.
При най-големите, от V – VІІ клас, първото място бе за Ванеса Анчева, 5-ти клас, ОУ „П. Р. Славейков“, второто – за Божидар Георгиев, 6-ти клас, ОУ „Димитър Благоев“, а третото – за Дария Димова, 7-ми клас, от ОУ „Бачо Киро“
Журито отреди четири специални награди за най-активно участие. Те бяха за децата от детските градини „Първи юни“, „Райна Княгиня“, „Пламъче“ – гр. Дебелец и за участниците в школата по изобразително изкуство в Общински детски комплекс.
Специална грамота от Представителството на Съюза на българските художници във Велико Търново получи София Шабаркова, 8-годишна, от школата по изобразително изкуство при ЦПЛР ОДК.
Изявените участници получиха своите грамоти, а сега ще могат да видят произведенията си, подредени в изложба, като посетят третия етаж на Мола, до кафене Бианко.
Тържество по награждаване няма да има, но пък нашите любезни домакини са подготвили и изненади за най-малките творци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *